8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (2024)

  1. Parkvakanties blog
  2. Landal GreenParks
  3. 8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (1)

Door Martinique Koevoets — 7 minuten lezen

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (2)

WaaromLandal Hoog Vaals een leuk vakantiepark in Zuid-Limburg is? Dát vertellen we je hier. Lees onze 8 redenen om een verblijf op Landal Hoog Vaals te boeken!

Landal Hoog Vaals, een prachtig park in een nog prachtiger omgeving. Want het zuiden van Limburg, dat voelt nét een beetje anders. Gemoedelijker, vriendelijker en ontspannener. Een ideale plek dus om te verblijven en Landal Hoog Vaals vormt volgens ons de ideale verblijfplek. Waarom? Hieronder geven we je daarvoor 8 redenen!

1. Perfecte ligging

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (3)

Wat een prachtige ligging heeft Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals – de naam laat het al raden: je verblijft hier vlakbij het gezellige Vaals. Het park ligt tegen een heuvel aan en dit zorgt ervoor dat je vanuit vrijwel het gehele vakantiepark een schitterend uitzicht hebt op het dal en op de bossen verderop. Door het hoogteverschil kijk je veelal over de andere bungalows heen. Het park ligt dichtbij toeristische attracties, winkels en andere voorzieningen en vormt een perfect uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten.

In het kort: je hoeft niet ver van het park om het al ontzettend leuk te hebben! En omdat het park dichtbij het Drielandenpunt ligt is een uitstapje over de grens ook snel gemaakt!

Lees ook: Limburgs mooiste: dit zijn dé 12 mooiste plekken van Limburg

2. Fietsen

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (4)

De heuvels rondom Hoog Vaals zijn een uitdaging voor wielrenners van ieder niveau

Per fiets bijvoorbeeld, want Zuid-Limburg leent zich perfect voor mooie fietstochten. Toegegeven, je moet wel een beetje geoefend zijn – en zo niet dan biedt een elektrische fiets die je huurt bij Bikes & More wellicht wat hulp – want de kuiten hebben het hier wel zwaar. Heuvel op, heuvel af door het groene landschap. Dat fijn afgewisseld wordt door pittoreske dorpjes waar altijd wel meerdere terrassen en restaurants zijn om even op adem te komen en bij te tanken. Veel wielrenners bezoeken dit gebied ook graag.

Zuid-Limburg is tevensde plek van één van de bekendste wielerevents: de Amstel Gold Race. Een perfect trainingsgebied dus. Met team Parkvakanties bezochten we Hoog Vaals ook al eens en we kunnen het ontdekken van deze omgevingom te wielrennen of mountainbiken dan ook zeker aanraden!

3. Limburgs lekkers

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (5)

De Limburgse vlaai moet je zeker proberen!

En fietsen maakt hongerig, maar ook zonder honger wordt het lastig om al het lekkers in Zuid-Limburg te weerstaan. Dit is de perfecte provincie voor Bourgondiërs. Dat begint al op Landal Hoog Vaals zelf. Eet een heerlijke streekgerecht voor de lunch of diner bij Timber’s Brasserie of ga even langs Café Jean voor een echt Limburg biertje, hapje of ijsje.

Wist je dat er trouwens naast Limburgs bier ook Limburgse wijn bestaat? Onder andere van wijngaard Sint Martinus in Vijlen (leuk voor een rondleiding en proeverij!). Daarnaast zijn er honderden restaurants en terrasjes in de omgeving. Tip: IJsboerderij Wingbergerhoeve tussen Vaals en Epen. Voor heerlijk homemade ijs en vers fruit. En de Limburgse vlaai, die mag niet ontbreken. En ja die mag best, want die calorieën verbrand je hier zo!

4. De wandelschoenen mee!

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (6)

Het Limburgse heuvellandschap biedt tal van mooie wandelroutes

Met een fikse wandeling bijvoorbeeld. Die je zelf uitstippelt of via een route die je kunt halen bij de receptie van Landal Hoog Vaals. Je kunt hier een heel eind weg wandelen. Een paar leuke plekken vlakbij het park om te wandelen zijn langs de rivier de Geul, door de Vijlenerbossen en rond het dorp Epen.

Maar eigenlijk is heel Zuid-Limburg een groot wandelparadijs. Doe wel stevige schoenen aan want sommige routes leiden je dwars door drassige weilanden, waar speciale poortjes voor de wandelaars zijn gemaakt (hallo koeien!) of voeren je stevige hellingen op en af. Wandelend kom je op plekjes die met de auto niet te bereiken zijn en zo zie je de schoonheid van Zuid-Limburg op zijn mooist.

Tip: De Bronnenwandeling rond Epen. Deze tocht is 4,5 kilometer lang en loopt door de Voerstreek. Eén van de mooiste wandelingen die je hier kunt maken.

5. De steden ontdekken

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (7)

De mooie stad Aken ligt op rijafstand van Landal Hoog Vaals

Tijdens al dat wandelen loop je in en geniet je van de natuur. Maar een mooie stadswandeling (met of zonder shoponderbrekingen – is ook een mogelijkheid. En niet in de minste steden. Het Duitse Aken ligt het dichtst bij Landal Hoog Vaals (6km). Je kunt er met je eigen auto heen of in Vaals op de bus stappen die je het centrum in brengt. Aken heeft een compact centrum met alle bezienswaardigheden bij elkaar. De Dom, het Munster Platz en smalle klinkerstraatjes vol winkeltjes en Duitse delicatessenzaken.

De andere must-see stad in de omgeving is Maastricht. Een gezelligere stad is moeilijk te vinden. Met het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouweplein, een rondvaart op de Maas, mensen kijken bij de Sint Servaasbrug of shoppen in het trendy Wyck. We raken niet uitgepraat over Maastricht, dat merk je, maar de stad is dan ook top!

6. Je thuis weg van thuis

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (8)

De4-persoonsbungalow 4J mét Jacuzzi (het gehele jaar door te gebruiken)

Je voeten kunnen na al dat wandelen wel wat rust gebruiken en in de fijne accommodaties van Landal Hoog Vaals kun je ze met een gerust hart neerleggen. Gezellig, knus, met vaak een prachtig uitzicht. De accommodaties hier zijn een pluspunt op zich. Er zijn huizen van 2 tot 24 personen. Van Standaard tot Luxe.

Voor een extra luxe accommodatie mét overdekte jacuzzi in de tuin (wauw!) boek je type 4J. Vanuit je jacuzzi kun je de duizenden sterren bekijken of genieten van het uitzicht op het dal. Heerlijk! Ook zijn er speciale kinderbungalows, extra toegankelijke bungalows, COPD-vriendelijke accommodaties en een vision villa voor mensen met een visuele beperking.

7. Vervelen kan hier niet

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (9)

Ook voor kinderen is Landal Hoog Vaals een topper

Met je accommodatie zit het dus wel goed, maar ook qua faciliteiten en activiteiten hoef je het park eigenlijk niet af. Er is een fijn restaurant met schitterend bijbehorend terras wat je een indrukwekkend uitzicht biedt. Vanaf het terras heb je perfect zicht op de minigolf en de sportvelden.

Beneden ligt een meertje waar je regelmatig mensen overheen ziet tokkelen (te boeken bij het animatieteam). Verder is er een zwembad met 50-meter lange glijbaan en peuterbad, een beautysalon met diverse behandelingen, massages, een Turks stoombad en wellnessruimte met solarium én een golfbaan pal naast het park.

Niet te vergeten: de kleintjes kunnen zich uitleven op één van de speeltuinen op het park of in de indoorspeeltuin. De boodschappen haal je in de parkwinkel.

8. En dan nog even dit

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (10)

Mergelrijk is een interessant en leuk uitje met de kinderen

Aan natuurschoon is in Limburg geen gebrek, aan leuke restaurants en terrasjes, charmante steden en dorpjes evenmin. En het park is ook van alle gemakken voorzien. Wat missen we nu nog? Juist, de uitjes! Want al dat wandelen en fietsen is leuk, maar je wilt ook eens wat anders. Nou… ‘wat anders’ is in de buurt van Landal Hoog Vaals ook volop te vinden.

Wil je naar de dierentuin? Dan is Gaia Zoo in Kerkrade (15km) echt heel erg leuk! Mooi aangelegd en op zo’n manier dat je de dieren echt goed ziet. Mergelrijk (20km) van het park is leuk als jij (of je kinderen of je man) alles te weten wil komen over de grotten in de regio. Een bierbrouwerij bezoeken (en een Limburgs biertje proeven) kan hier ook goed en wil je de Max Verstappen in jezelf ontdekken? Dan ga je karten in Vaals (op loopafstand van Landal Hoog Vaals). De lijst met uitjes is eindeloos!

Wij zijn fan, maar dat was vast al wel duidelijk. Wil je binnenkort een leuk verblijf in Limburg beleven? Met je gezin, vriendengroep of familie? Dan is Landal Hoog Vaals the place to be!

Meer zien? Lees onze uitgebreide review van Landal Hoog Vaals.

Tags: Landal , Hoog Vaals , Vakantiepark , Limburg

Deel dit artikel via: Facebook Twitter Pinterest


8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (11)

Martinique Koevoets

Martinique — 1977. Vertaler en tekstschrijver. Levensgenieter uit Brabant. Vakantiepark-expert pur sang met als motto: hard werken, dan óók hard genieten. Bezocht in dat kader al menig vakantiepark samen met man en zoon.


Gerelateerde artikelen

Review: Landal Forest Resort Your Nature

7x Redenen waarom Landal Waterparc Veluwemeer een héérlijk familiepark is

Landal Strand Resort Ouddorp Duin van boven: Wauw! (VIDEO)

5x leuke uitjes in de buurt van Landal Miggelenberg

8x Nieuwe Landal vakantieparken die in 2024 openen

9x Landal parken aan zee → déze kustparken zijn top!

Landal Nature Parc Saint Hubert: Nieuw Landal-park in de Ardennen

10x Waarom jij naar Landal Het Vennenbos wil

Landal De Wedderplassen: Nieuw Landal-park bij het Weddermeer (Groningen)

9x Waarom Landal Marina Resort Well een waanzinnig vakantiepark in Noord-Limburg is

Nieuwe glijbaan op Landal Landgoed 't Loo

Landal Strabrechtse Vennen: Nieuw Landal-park in Someren (Noord-Brabant)

Landal breidt aanbod vakantieparken in Oostenrijk uit door samenwerking met Clofers

Black Friday (2024): álle vakantiepark aanbiedingen

8x Waarom Landal Hoog Vaals een top vakantiepark in Zuid-Limburg is (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6115

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.