Threads komt eraan: alles over het Twitter-alternatief van Facebook (2024)

Facebook werkt aan Threads, een nieuw microblogging-platform, dat de concurrentie aangaat met Twitter. Facebook kondigt de app aanstaande donderdag officieel aan. Dit moet je weten over Threads.

Wat is Threads?

We zagen in juni de naam Project 92 voorbijkomen. Dat bleek Meta's interne naam voor Threads te zijn, een nieuw sociaalmediaplatform dat zich richt op korte tekstberichten, vergelijkbaar met Twitter. Ondertussen heeft Meta, de eigenaar van Facebook en Instagram, de Threads-app in de appwinkels van Google en Apple gezet. De app lijkt erg op Twitter. Je ziet in de app mensen die geverifieerd zijn, knoppen om berichten leuk te vinden en te delen, en een optie om berichten te versturen.

Hieronder vind je de omschrijving van het nieuwe platform zoals in de Play Store te zien is:

Discussies is waar communities samenkomen om alles te bespreken, van de onderwerpen die je vandaag belangrijk vindt tot wat morgen trending zal zijn. Waar je ook in geïnteresseerd bent, je kunt je favoriete videomakers en anderen die van dezelfde dingen houden volgen en er rechtstreeks contact mee maken — of je kunt zelf een loyale aanhang opbouwen om je ideeën, meningen en creativiteit met de wereld te delen.

Er is ook al een Threads-website waar nog weinig te beleven is, behalve als je met je vinger of muis de achtergrond versleept. Dan zie je een 3D-model verschuiven. Ondertussen heeft 9to5Google de apk van de Threads-app ontleed en er veel informatie uit weten te halen. Hieronder vind je alvast nuttige informatie over het nieuwe platform.

Is Threads gekoppeld aan Instagram?

Ja, Threads is gekoppeld aan Instagram. Je naam, gebruikersnaam en profielfoto worden gesynchroniseerd met je Instagram-account. Wil je één van de drie aanpassen, dan kan dat alleen op Instagram.

Gerelateerde artikelen

Wat is Bluesky en waarom is het belangrijk? 30 mei 2023

Kan ik dezelfde accounts volgen die ik volg op Instagram?

Threads is gekoppeld aan Instagram. Je kan dus je Instagramvolgers en -volglijsten meenemen naar Threads. Je hoeft in de nieuwe app dus je sociale netwerk niet volledig opnieuw op te bouwen, wat vaak een uitdaging is bij andere platformen zoals Mastodon.

Als je je profiel liever privé houdt op Threads, dan heeft iemand die je op Instagram volgt niet automatisch toestemming om je ook te volgen op Threads. Je kan een volgverzoek van deze persoon uiteraard wel toestaan ​​als je dat wilt.

Kunnen mijn volgers op Instagram mij ook volgen op Threads?

Ja, je kunt je Instagram-volgers vooraf goedkeuren om je ook te volgen op Threads zodra ze lid worden. Je kunt ook aangeven ​​dat alleen specifieke accounts je mogen volgen. Als je een openbaar profiel hebt, kunnen mensen op of buiten Threads je altijd volgen.

Threads komt eraan: alles over het Twitter-alternatief van Facebook (6)

Threads is binnenkort beschikbaar voor Android

Kan ik iemand ontvolgen of blokkeren?

Je kunt verschillende accounts op Threads en Instagram volgen en ontvolgen, maar als je iemand blokkeert, dan blokkeer je ze voor beide apps.

Zit Threads in de Fediverse?

Je kan op termijn ook mensen volgen en ermee communiceren op andere Fediverse-platforms, zoals Mastodon en Bluesky. Ze kunnen je dan vinden via je volledige gebruikersnaam: @username@threads.net.

Gerelateerde artikelen

Mastodon voor beginners: de basis om te beginnen 08 november 2022

Wanneer wordt Threads gelanceerd?

De afgelopen weken heeft Twitter meerdere veranderingen doorgevoerd die een aanzienlijke invloed hebben op het platform. Zo zit er nu een dagelijkse limiet op het aantal tweets dat gebruikers kunnen lezen. Er komt ook een nieuwe versie van Tweetdeck en die kan dertig dagen gratis worden geprobeerd. Daarna wordt het een exclusieve functie voor betalende Blue-abonnees. Tweetdeck kan dus niet langer meer gratis worden gebruikt.

Volgens de laatste berichten heeft dit alles Meta ertoe aangezet om de lanceerdatum van zijn eigen microblogging-app, Threads, te vervroegen. Deze app stond oorspronkelijk gepland voor het einde van de maand, maar dat wordt nu donderdag 6 juli.

Waar kan ik Threads downloaden?

De Threads-app is al in de App Store van Apple te zien. Daar zal ze vanaf 6 juli beschikbaar zijn. De app staat ook al in Google Play maar kan ook daar nog niet worden gedownload. Nog even wachten tot en met donderdag dus. Dan zal je ook via deze link de app kunnen downloaden op je Android of iPhone.

Ben jij enthousiast over Meta's Twitter-concurrent? Ga je het gebruiken? Laat ons in de reacties weten wat jij hoopt dat deze nieuwe sociale media-ervaring zal brengen en welke functies jij er graag zou willen zien.

Threads komt eraan: alles over het Twitter-alternatief van Facebook (8)

Threads, an Instagram app

Threads, an Instagram app

Threads is een sociale media-applicatie ontwikkeld door Instagram.Threads richt zich op korte tekstberichten, vergelijkbaar met Twitter. De app lijkt erg op T ..

Meer info

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Threads komt eraan: alles over het Twitter-alternatief van Facebook (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6543

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.