Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (2024)

Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (1)

WEERRADAR LIVE

Weerradar live

U hebt een uitstapje in de natuur gepland? Of wilt u gewoon van de zon genieten op uw terras of balkon? Dan moet u eens kijken naar de weerradar live voor uw regio of stad! U krijgt er alle relevante informatie over het weer en ook een weersvoorspelling.

U krijgt een overzicht van het huidige weer en kunt voorspellen hoe het weer in de komende uren zal zijn.

Afhankelijk van de intensiteit verschijnt de neerslag op de buienradar in de kleuren blauw (zwakke neerslag), groen, geel, oranje (matige neerslag), rood of paars (zeer zware neerslag). Onweer en blikseminslagen worden aangegeven met een klein bliksemsymbool.

Dit is hoe de weerradar live werkt:

De weerradar live geeft zelf weer bewolking, huidige neerslag, onweer, onweersbuien of tornado’s in real-time. Met de cursor links onderaan in het midden kunt u het weer in de loop van de tijd bekijken. Door met uw vinger te drukken of met de muis te klikken kunt u het gebied op de kaart verplaatsen. Gebruik de + of – rechtsboven om in te zoomen. U kunt ook inzoomen met uw vingers of met het muiswieltje.

Wat is een weerradar live?

Een weerradar live is een speciaal soort radar die gegevens over de weersituatie verzamelt en analyseert. Om een concrete weersvoorspelling te kunnen doen en om de gegevens over een groot gebied te verzamelen en te analyseren, zijn er veel verschillende weerradarstations op verschillende plaatsen nodig. Deze weerstations zijn met elkaar verbonden en zenden de verzamelde gegevens door naar een centrale computer. Deze centrale computer heeft tot taak alle verzamelde gegevens te verwerken en aan de hand daarvan een beeld van de algemene weersituatie te vormen.

Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (2)


Een radar en verschillende terminologieën

Het meest bekende type weerradar is waarschijnlijk de regenradar. Dit type weerradar verzamelt zijn gegevens door radarstralen in de wolken te zenden, die dan door de watermoleculen naar het radarstation worden weerkaatst. Zo kan een nauwkeurig beeld ontstaan van waar de regenwolken zich precies bevinden. Een onweersradar en een gewone wolkenradar werken op dezelfde manier.

Overigens is het mechanisme van een weerstation ook vergelijkbaar. Met de ontvanger (de weerradar) die buiten in uw tuin of op uw balkon staat, worden de weergegevens verzameld, naar het basisstation gezonden, en verwerkt. Op dit basisstation worden de verschillende weergegevens aan u gepresenteerd. Een weerstation is in feite een weerradar live in het klein.

Wist u dat…

…dat de eerste weerradar al in het begin van de jaren 40 gebouwd is? Dit type weerradar kon echter niet nauwkeurig de intensiteit van de regen of de kracht van het onweer of de storm voorspellen. Pas het gebruik van nieuwe soorten radartechnologie, zoals de dopplerradar, maakte dat mogelijk.

Hoe wordt een weerradar gemaakt?

Zoals u al weet, wordt het radarstation en zijn radarstralen gebruikt om de hoeveelheid waterdamp te meten die in een wolk aanwezig is. Om deze resultaten op een radarbeeld weer te geven, heeft men niet slechts één, maar meerdere stations op verschillende plaatsen nodig. Pas dan kan men een concreet beeld krijgen van de neerslag in het gebied.

Nu is het zo dat de nauwkeurigheid van de meting afneemt naarmate de afstand groter wordt. De reden daarvoor is de divergentie van de uitgezonden elektromagnetische stralen. In de natuurkunde betekent dit de divergentie van de door het station uitgezonden straling. Daarom is het raadzaam de radarmeetstations over een groot gebied uit te spreiden om een nauwkeurig beeld van de neerslag te krijgen.

Wat is de beste weerradar?

Als u vandaag rondkijkt naar een weerradar, zult u er meestal heel snel een vinden. Of het nu op het Internet is of in de verschillende app stores, weerradars worden tegenwoordig in overvloed aangeboden. Hoe weet u nu welke radar goed is en welke u beter met rust kunt laten?

In wat volgt vindt u enkele punten die op een goede weerradar wijzen:

✔️ De weerradar geeft informatie over het verleden EN het toekomstige verloop van de regengebieden

✔️ Het gebied op de kaart kan in- of uitgezoomd worden

✔️ De radar wordt ook op de smartphone correct weergegeven en is mobiel geoptimaliseerd

✔️ De kaart maakt onderscheid tussen regen en sneeuwval

✔️ De weerkaart toont naast neerslag ook onweersbuien

Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (3)

Weerradar – Wat betekenen de kleuren en wat betekent paars?

Wanneer u naar de weerkaart kijkt, zult u veel verschillende kleuren opmerken. Deze geven u een overzicht van de intensiteit van de neerslag. De schaal loopt van blauw (zwakke neerslag), groen, geel, oranje (matige neerslag), rood of paars (zeer zware neerslag).

De inkleuring in paars staat dus voor gebieden waar u zware regenval moet verwachten. Ter oriëntatie: Vanaf een neerslaghoeveelheid van ongeveer 5 liter per vierkante meter binnen 5 minuten spreekt men van zware regen. Bovendien gaat het bijna altijd gepaard met onweer.

Hoe betrouwbaar is een weerradar?

Dankzij het wijdvertakte radarnetwerk en de moderne technologie achter de analyse van de radargegevens, kunnen zeer nauwkeurige voorspellingen gedaan worden met betrekking tot het weer. Wij zullen zo dadelijk bekijken hoe nauwkeurig die voorspellingen kunnen zijn. Intussen is het trefpercentage van het radarbeeld meer dan 95%.

Hoe nauwkeurig is de radar?

De radar meet en werkt uiterst nauwkeurig. Zo nauwkeurig zelfs, dat neerslag kan worden voorspeld op een afstand van een paar honderd meter. Dit ondanks het feit dat vele beïnvloedende factoren, zoals de plaatselijke omstandigheden of de wind, het resultaat van het radarbeeld kunnen beïnvloeden.

Gelooft u ons niet? Waarom doet u de test dan niet zelf? Kijk in het vervolg vaker op uw radar. De volgende keer dat er een regenfront nadert, kunt u precies bepalen wanneer de regen zal beginnen en of het radarbeeld overeenkomt met de werkelijkheid.

Wanneer wordt het weer eens goed weer?

Wanneer zal de weergod ons eindelijk weer eens goed weer geven? Dit is een vraag die ons allemaal heel vaak bezighoudt. Met een blik op onze weerradar kunt u deze vraag gemakkelijk en snel beantwoorden. Kijk eerst waar u zich precies bevindt op de kaart. Klik dan op de cursor links onderaan en kijk wanneer het regenfront aan u voorbij is getrokken. U kunt deze informatie gemakkelijk aflezen van de tijdlijn die zich onderaan de weerkaart bevindt. Daarna kunt u onze wolkenvoorspelling gebruiken om te zien wanneer de zon door de wolken zal schijnen en uw volgende zonnebad plannen.

Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (4)

Waarom toont de weerradar mij regen hoewel het niet regent?

Af en toe kan het gebeuren dat u regengebieden te zien krijgt, hoewel de regen op zich laat wachten. Laten we daarvoor in herinnering brengen wat we reeds gezegd hebben: De weerradar toont ons hoe hoog de waterdampconcentratie van het wolkendek is. Met behulp van natuurkundige wetten kunnen wij nu vrij precies bepalen wanneer de wolk zal gaan regenen en geen waterdamp meer zal kunnen opnemen. Maar uitzonderingen bewijzen hier de regel. Als de wolk bijvoorbeeld meer waterdamp opneemt dan berekend is (wat een gevolg kan zijn van temperatuur- of luchtdrukverschillen), kunnen regengebieden zonder dat het werkelijk regent op de radar worden waargenomen.

Maar het kan ook zijn dat de regen de grond niet bereikt, omdat hij door de wind in een andere richting wordt geblazen, of onderweg naar de grond weer begint te verdampen als gevolg van hoge temperaturen.

Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (5)

Voordelen van de weerradar live

Laten we de voordelen die de radar biedt eens nader bekijken. Ten eerste is het gebruik ervan voor u helemaal gratis. Bovendien hoeft u geen programma’s te installeren om hem te gebruiken. Niettemin kunt u de kaart van de weerradar zowel op uw mobiele telefoon als op uw tablet of PC gebruiken.

Een ander voordeel is dat het radarbeeld met uiterst korte tussenpozen wordt bijgewerkt, zodat u een real time overzicht van het weer krijgt.

Hoe ziet een radarstation eruit?

De radar zelf lijkt op een zeer grote satelliet schotel wat zijn structuur betreft. Deze “schotelantenne” is omgeven door een zogenaamde radome (bolvormige bescherming). In bijna alle gevallen staan de weerradar en de radome op een toren, om ervoor te zorgen dat de radargolven ongehinderd de lucht in kunnen worden gestuurd.

Een andere bijzondere vorm is de radar die door lijnvliegtuigen gebruikt wordt. Hij bevindt zich in de neus van het vliegtuig en wordt daarom neusradar genoemd. Hij heeft tot taak de piloten steeds op de hoogte te brengen van de weersituatie, zodat bij storm alternatieve routes kunnen worden genomen.

Geen radar beschikbaar voor uw regio?

Onze weerradarkaart wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe gebieden en regio’s. Als uw stad of streek er nog niet op staat: Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen ons uiterste best doen om u zo snel mogelijk een geschikte radar voor uw stad of streek aan te bieden. Onze dienst is geheel gratis, maar wij stellen uw steun op prijs.

Wij hopen dat ons aanbod u bevalt en dat u goed met de bediening overweg kunt. Als u vragen, verzoeken of suggesties heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Weerradar LIVE ✔️ Weergegevens & weersvoorspelling! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6041

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.