Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (2024)

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (1)

BUIENRADAR LIVE

Buienradar– uw actuele en betrouwbare regenvoorspelling

Hoe is het weer in mijn regio en waar regent het op dit moment? Waar en hoeveel zal het in de komende uren regenen? Onze Buienradar beantwoordt deze vragen en toont u in welke regio’s van de Verenigde Staten of Canada hoeveel neerslag er de komende uren verwacht kan worden.

Het maakt niet uit of u van plan bent een tocht naar buiten of gewoon wilt weten of en hoeveel het de komende uren gaat regenen: U kunt informatie over de intensiteit en de hoeveelheid van de voorspelde neerslag vinden op onze Buienradar.

De regen wordt in kleur op de kaart aangegeven. Een groene of blauwe kleuring betekent zwakke tot matige neerslag. Indien violet gekleurd, moet u zware regen verwachten.

Valt er momenteel regen in uw regio? – Zo leest u de Buienradar:

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (2)Op de Buienradar worden de gebieden waar regen voorspeld wordt in kleur weergegeven. De kleuren variëren van violet (zwakke neerslag) tot een licht roodachtige kleur, die zeer zware neerslag aangeeft. Gebieden, waar er een risico is op onweersbuien, zijn ook voor u zichtbaar op de Buienradar. U kunt deze herkennen aan een wit “bliksem symbool”. Bovendien biedt onze Buienradar u de volgende functies, die de regenvoorspelling voor u vereenvoudigen:

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (3)Met de cursor linksonder op de Buienradar kunt u het toekomstige verloop van de neerslag op de Buienradar zichtbaar maken. Zo kunt u zien hoe de neerslag de komende 36 uur zal veranderen en of u de komende uren kunt afzien van een paraplu.

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (4)U hoeft alleen maar met de muis de neerslagmarkeerder naar de gewenste plaats te verplaatsen (op een mobiele telefoon: houd het witte puntje van de markeerder met uw vinger ingedrukt) en u ziet hoeveel millimeter neerslag daar in de komende 12 uur zal vallen.

Hoe werkt een Buienradar in het algemeen?

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (5)Een radar meet de waterconcentratie van een wolk vanaf de grond en kan zo conclusies trekken over de neerslag. Microgolven worden door een radarstation in de wolken gezonden en door de waterdruppels weerkaatst. Hoe meer stralen het radarstation weer raken, hoe meer neerslag er in de wolk zit.

Het grote voordeel van deze vorm van meettechniek is dat zij binnen enkele seconden een nauwkeurig beeld geeft van het neerslaggebied. Ook wordt het met uiterst korte tussenpozen bijgewerkt (afhankelijk van de radar, soms seconde per seconde).

Overigens werkt de wolkenradar werkt op dezelfde manier. Alleen de blikseminslagkaart en buienradar verschillen in hun mechanica en meettechniek.

Hoe wordt de Buienradar gemaakt?

In het vorige hoofdstuk hebt u al geleerd dat met een radarstation en zijn radarstralen gemeten kan worden hoeveel waterdamp er in een wolk aanwezig is. Om deze bevindingen in een radarbeeld zichtbaar te maken, zijn niet één, maar meerdere stations op verschillende plaatsen nodig. Alleen dan kan een concreet beeld van de neerslag worden gemaakt.

In de praktijk neemt de nauwkeurigheid van de meting voortdurend af met toenemende afstanden. Dit is te wijten aan de divergentie van de elektromagnetische stralen die door het radarstation worden uitgezonden. Onder divergentie verstaat men de voortdurende divergentie van de door het station uitgezonden straling. Daarom is het nuttig om de radarmeetstations over een groot gebied te spreiden voor een nauwkeurig neerslagbeeld.

Wat is de beste Buienradar of Buienradar?

Er zijn nu veel verschillende regen- en Buienradars beschikbaar op websites of als app. Er zijn vaak merkbare verschillen tussen het aanbod. In het volgende vindt u enkele vragen die informatie geven over een goede Buienradar.

✔️ Geeft de Buienradar informatie over het verleden EN het toekomstige verloop van de neerslaggebieden? – JA

✔️ Kunnen gebieden op de kaart in- en uitgezoomd worden, of kan het radarbeeld ingezoomd worden? – JA

✔️ Wordt de Buienradar ook op de smartphone correct weergegeven en is hij mobiel geoptimaliseerd? – JA

✔️ Maakt de Buienradar onderscheid tussen regen en sneeuwval? – JA

✔️ Worden er naast de neerslag ook onweersbuien op de kaart weergegeven? – JA

Als u alle vragen met een JA kunt beantwoorden, dan weet u dat u met een eigentijdse en goede Buienradar te maken hebt.

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (6)

Buienradar – Wat betekent paars?

Als u een frequente gebruiker bent van buienradar, dan zult u vrijwel zeker paarse gebieden op de kaart gezien hebben. Deze vallen duidelijk op tussen de verder blauwe kleuringen. Paarse neerslaggebieden duiden op zeer zware neerslag of zware regenval.

Voor u als richtlijn: Vanaf een neerslaghoeveelheid van ongeveer 5 liter in 5 minuten per vierkante meter spreekt men van zware regen. Dit gaat bijna altijd gepaard met onweer.

Hoe betrouwbaar is een Buienradar

Een vraag die vaak gesteld wordt in verband met een Buienradar is de betrouwbaarheid van zo’n Buienradar. Hoe betrouwbaar zijn de voorspellingen die van de radar afgelezen kunnen worden? Kan ik het weerbeeld vertrouwen of zal ik misschien zelfs in de regen komen te staan?

Hier kunnen wij u geruststellen: Dankzij het wijdvertakte netwerk van radarstations zijn de voorspellingen van de Buienradar zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Een garantie van 100% kan nooit gegeven worden, maar het trefpercentage van een moderne Buienradar is meer dan 95%. Dat is wat onze ervaring heeft uitgewezen.

Hoe nauwkeurig is een Buienradar?

Zeer nauwkeurig – Hoewel veel factoren zoals wind of plaatselijke omstandigheden (bv. bergen of heuvels) invloed hebben op de neerslag, kan de huidige radartechnologie de neerslag berekenen op een afstand tot een paar honderd meter. Gelooft u dat niet? Doe dan gewoon zelf de proef op de som. Kijk in het vervolg vaker op uw Buienradar. De volgende keer dat er een regenfront nadert, kunt u precies nagaan wanneer de regen op uw plaats zal beginnen en of het radarbeeld overeenkomt met de werkelijkheid.

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (7)

Waarom geeft de buienradar neerslag aan hoewel het niet regent?

In afzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat er regengebieden worden weergegeven, hoewel er ver in de omtrek geen spoor van regen te zien is. Wij denken eraan terug: De Buienradar geeft ons informatie over de hoeveelheid water (damp) die op dat moment in een wolk aanwezig is. Op grond van de wetten van de natuurkunde kan men vrij nauwkeurig berekenen wanneer het maximale absorptieniveau van de wolk bereikt is en wanneer het zal gaan regenen. In de praktijk kunnen er echter gevallen zijn waarin de wolk iets meer waterdamp opneemt dan berekend is (bijvoorbeeld door temperatuur- of luchtdrukverschillen). Daarom kunnen er af en toe regengebieden op de radar worden waargenomen, waar het eigenlijk helemaal niet regent.

Een andere reden kan zijn dat de neerslag de grond gewoon niet bereikt. Het komt ook voor dat bijzonder fijne neerslag door de wind naar een ander gebied wordt meegevoerd of gewoon verdampt op zijn reis naar de aarde.

Wanneer komt er weer mooi weer?

Een andere vraag die men vaak hoort: Wanneer wordt het eindelijk weer eens mooi weer? U kunt deze vraag vrij gemakkelijk beantwoorden met onze Buienradar. Kijk eerst waar u precies bent op de kaart. Klik dan op de cursor links onderaan en kijk wanneer het regengebied aan u voorbij is gegaan. U kunt deze informatie gemakkelijk aflezen van de tijdlijn die zich onderaan de neerslagkaart bevindt. Daarna kunt u met onze wolkenvoorspelling nagaan wanneer de zon door de wolken zal pieken en uw volgende zonnebad plannen.

Interessante feiten over de regen:

1759 mm per jaar..

Dat is hoeveel neerslag er jaarlijks gemiddeld in de Verenigde Staten valt. Hoewel dit voor u misschien veel lijkt, zijn er steden en dorpen die deze waarde aanzienlijk overschrijden. In de Colombiaanse gemeente Lloró bijvoorbeeld, regent het ongeveer 13000mm per jaar! U leest het goed: geen 1300, maar 13000mm gemiddeld over de laatste jaren. Of anders gezegd: in zeven weken valt daar de jaarlijkse neerslag van de VS.

Hier regent het het meest in de Verenigde Staten!

12000mm per jaar…

Met deze hoeveelheid neerslag moet u rekening houden als u een jaar op het eiland Kauai doorbrengt, Hawaii. U moet dus zeker een paraplu meenemen De jaarlijkse regenval overtreft het gemiddelde met ongeveer 582%!

Hier regent het het minst in de USA!

Minder dan 101 mm per jaar…

Dit is hoeveel (of weinig) neerslag er valt in Las Vegas gedurende het hele jaar Nog een record naast de uren zonneschijn. Het weer daar laat u letterlijk niet in de regen staan De stad in Nevada ligt ongeveer 94% onder het jaargemiddelde.

Buienradar LIVE: ✔️ Waar regent het op dit moment? ☔ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6035

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.